Едно от страхотните усещания през пролетта е лекотата на дрехите ни. Затопли ли се навън, първото нещо, което ни хрумва да направим е да скрием в шкафовете дебелите палта и ботушите! Най-ентусиазирани от смяната на връхните дрехи са най-малките. Въпросът е, че преходните сезони са непостоянни. Непрекъснатото редуване на слънце, дъжд, мъгли е истинско изпитание и отговорният родител трябва да подходи с внимание, когато избира детско пролетно яке.

Основни изисквания към връхните дрехи за преходните сезони


  1. Направени от материя, която да брани детето от вятър и вода;
  2. Лесни за поддръжка, почистване и издръжливи;
  3. Хубава качулка, която може да замести дори шапката при нужда;
  4. Високо деколте, за да не се налага да носи детето плътен шал през пролетта;
  5. Подходяща подплата – достатъчно плътна, за да пази при застудяване, но не толкова, колкото през зимата. Ако намериш пролетно яке, чиято подплата се сваля, още по-добре! Ще я свалиш, ако пролетта е много топла и при пране ще си улесните задачата със сушенето;
  6. Връзки в талията  и ластични краища, които да държат тялото към телцето; Така пазиш детето наистина надеждно при застудяване. Освен това, якето изглежда по-елегантно.
  7. Допълнителни  маншети и яка, която се поставя с цип –  може да е малко сложно да се намери на пазара, но подобен модел е много практична покупка. Ще може да облечеш детето добре, независимо дали ще случиш на  студена пролет или изненадващо топъл април.
  8. Удобни и надеждни аксесоари  - Здрав цип, добре прикрепени копчета и капси, направени от подходящ материал, никога няма да те изненадат неприятно  по средата на разходката или на път за училище.

Подходящи детски якета за пролетта


С лек пълнеж

Когато обличаш детето си с връхна дреха през пролетния сезон, най-добре е да се откажеш от тежките модели. Децата са енергични и имат нужда от много движение. Дебелите, плътни якета ще ги нагряват и изпотяват. Избери модел със съвсем лек пълнеж. Това е идеалното компромисно решение. Така няма да мръзне сутрин, когато го водиш на детска градина или училище, а по обед ще може да бяга и да играе, без да чувства дискомфорт и да захвърли далече задушаващата го дреха.

Противовятърни якета


Повечето майки тепърва откриват възможностите на този тип пролетни якета за деца. В действителност противовятърните модели са особено популярни сред футболистите и други спортисти, които са принудени да тренират при всякакви условия на открито.  Наричат ги „ветровки”.  Те са съвсем леки, но материята, от която се правят е истинско спасение, когато заръми пролетния дъжд или задуха силно.

Известния бранд за детски дрехи Mayoral ти предлага модел, който показва, че надеждното, практично яке може и да бъде едновременно и много ефектно! Сравнително високото му деколте ще предпазва детето, без  да се притесняваш какъв тънък шал да намери, за да отговаря на сезона.

Джинсови якета

Джинсовите / дънкени якета са идеален избор за децата, които имат късмета да излизат и играят много навън. Пазарът предлага богатство от модели, а едно от предимствата им е тяхната практичност. Денимът се поддържа лесно, може да издържи на всички детски щуротии и игра в тревата.  

Двулицеви детски якетаТова дизайнерско решение страшно допада на майките с активни деца, които обичат буйните игри.  Купувайки едно пролетно яке, всъщност получават две. Моделът поддържа разнообразието в гардероба, дава интересни възможности за комбиниране. А ако детето се изцапа в неподходящ момент, майката може адекватно и спокойно да реагира на ситуацията: Просто обръща якето на другото „лице”!

Марката Mayoral пусна на българския пазар два много атрактивни модела от този тип. Независимо дали имаш момиче или момче, брандът ти предлага двулицеви якета, които съчетават в себе си всичко – красота, практичност  и сигурност.