Funkykids.bg използва бисквитки, те ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им. Научете повече от нашите политики за поверителност и условия за ползване.

Как да подготвим детето за сън през зимата?

Публикувано от Funky Kids 2016-04-16 0 Коментара

Зимата настъпва, а през студените дни е много трудно да се реши, как най-добре да облечете детето за сън. Повечето родители избират да сложат по-дебели дрехи, водени от убеждението, че така ще осигурят повече комфорт на децата си–долно бельо, тениска пижама, боди и други, само и само да защитят детето от простуда.

И тъй като не можете да стоите будни цяла нощ, без значение колко често ставате, за да го проверявате, можете да сте сигурни, че в един момент, то просто ще се отвие. Не се тревожете за това–детето няма да спи спокойно, ако не се чувства добре–ако не се върти постоянно, не се събужда често и не се отвива редовно, то най-вероятно се чувства напълно комфортно и е добре облечено.

Вместо да преповивате детето в дебели дрехи, заложете на сигурно–облечете го така, както вие се обличате за сън. Имайте предвид обаче, че идеалната температура, при която детето спи най-добре е 22 градуса и е добре да бъде поддържана постоянно. В случай, че не можете да поддържат подобна температура, или обстоятелствата го налагат, можете да облечете детето с боди или тениска под пижамката, но не го навличайте прекалено.

Според специалистите, най-добре е децата да не се преповиват или обличат с твърде много дрехи. Тъй като, ако му е прекалено топло, то ще се отвие, а тялото му ще загуби топлина, докато е в покой, което е и основната причина за простудите.

Най-сигурния начин да проверите, дали на детето не му е твърде топло или студено е да хванете ръцете и краката му–ако те са топли–с избора на облекло за през нощта, всичко е наред. Ако са твърде горещи–може би трябва да го облечете малко по-леко. А ако са студени, вероятно на детето ви му е доста студено.

Има още един начин да проверите дали детето се нуждае от по-дебели дрехи за сън–ако е изпотено по шията и косичката, това е сигурен знак, че стаята, в която спи, е твърде топла, или сте прекалили с дрехите и завивките.

Как да направите правилния избор за облекло за сън?

Най-подходящите дрехи за сън за малко дете, са памучните. Изберете комплект от две части или цял, но задължително от памук. Можете да разгледате подходящи модели в магазина на funkykids-bg.com. Предложените варианти са подходящи за всеки вкус и са от висококачествени материи.

Не е нужно да навличате допълнително детето с дрехи с дълги ръкави. Просто му обуйте предпочитаната пижамка от памук и се постарайте температурата в стаята да не пада под 20 — 22 градуса.

В случай, че поддържате подобна температура в дома си, не препокривайте детето с дебел юргани, нито с допълнителни одеяла. Напълно достатъчно е обикновено памучно одеяло или в краен случай–две, за да спи детето ви спокойно, без да настине.

Важно е да знаете, че лекарите не одобряват допълнителното отопление през нощта на стаите, където спят децата, тъй като въздуха се изсушава. А ако решите да го правите осигурете средство за овлажняване на въздуха или йонизатор.