Funkykids.bg използва бисквитки, те ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им. Научете повече от нашите политики за поверителност и условия за ползване.

Момче или момиче? Забавни начини да познаете пола на бебето :)

Публикувано от Funky Kids 2016-07-31 0 Коментара

За всеки бъдещ родител най-важното нещо е детето да се роди здраво, а дали ще бъде момче или момиче, е много по-маловажно. И все пак, не само роднините, но и родителите с нетърпение очакват прегледа при доктора, за да разберат пола на бебето и започват да правят планове, какви дрешки за новородено в бъдеще ще трябва да купуват.

Ако сте твърде любопитни, а докторът все още не ви е казал полът на бебето, можете да се опитате да познаете сами. Предлагаме ви 9 забавни начина, да откриете пола на вашето бебе. Всички са от времето на вашите баби и прабаби, а някои от тях се оказват изненадващо точни.

  1. Любими храни. Ако по време на бременността наблягате на сладкото, много е вероятно да носите момиче. Ако залягате обаче на твърди и пикантни храни, по-сигурно е, че чакате момче.
  2. Сутрешно гадене. Ако първите дни бременността ви протича почти без гадене, много е вероятно да очаквате момиче. От друга страна, ако ви се повръща почти от самото начало, несъмнено можете да се благодарите на бъдещия си наследник за това.
  3. Формата на корема. Според бабите, ако корема ви е ниско, купувайте бебешки дрешки за новородено, за момченце. Ако е високо–очаквате момиче.
  4. Сърдечният ритъм на бебето. Смята се, че около 7 седмица се чуват тоновете на бебето. Ако броят на сърдечните удари на детето е 140 или повече, гответе се за момиче. Ако пък е под 140, можете да сте уверени, че очаквате момче.
  5. Акнето. Лошия тен и акнето са сигурен знак, че очаквате момиче, според бабите. Народните поверия гласят, че това е така, защото момичето краде красотата на майка си.
  6. Размерът на обиколката ви. Ако отляво бюстът ви изглежда по-голям, отколкото от дясно, очаквайте момче. Обратното е сигурен знак, че ще посрещате момиче.
  7. Тест с лук. Не е най-приятния, но несъмнено е най-забавния от всички тестове. Ако няколко часа след консумацията на лук, миризмата се просмуче през порите навън, със сигурност очаквате момче. Няма ли миризма, ще имате момиче.
  8. Кой ви прегръща по корема? Да! И по прегръдките на корема ви, може да се отгатне пола на бебето. Ако имате малко момиченце, което винаги ви прегръща по корема, то несъмнено във вас расте момченце. А в случай, че имате момченце и то постоянно се върти около бременния ви корем, явно очаквате момиче.
  9. Тест с венчалния пръстен. За да разберете какви дрешки за новородено трябва да купите, вържете венчалната си халка на конец. Вдигнете го пред себе си и гледайте накъде ще се мести. Ако е напред-назад – вероятно чакате момиченце. Ако се върти в кръг, подберете гардероб в синьо за момче.

Тези забавни тестове може и да не разкриват наистина пола на вашето бебе, но с вековете са се превърнали в доста точен начин вашите баби и прабаби, да отгатват пола на детето. Ако обаче искате да сте сигурни, че не ви очакват изненади, най-добре изчакайте гинекологът ви да се произнесе. И да ви каже какво точно се вижда на видеозона.