Funkykids.bg използва бисквитки, те ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им. Научете повече от нашите политики за поверителност и условия за ползване.

Политика на поверителност

Ние в Онлайн магазин Funky kids се грижим за сигурността на Вашите лични данни и сме предприели необходимите мерки, за да приведем дейността си в съответствие с най-добрите практики и законови изисквания за защита на личните данни и тяхната поверителност.
Онлайн магазин Funky kids (funkykids.bg) е собственост на Фънки кидс ЕООД (наричан по-долу Funky kids), със седалище и адрес на управление гр. Варна, бул. Ген. Колев 83А, вписан в Търговския Регистър с ЕИК 202571284. Данни за кореспонденция: тел. 0899 599259, e-mail info@funkykids.bg, адрес - гр. Варна, ул. Братя Бъкстон 30, вх. Д, маг. 6

Извършвайки дейността си, funkykids.bg обработва информация, между която и такава, прадставляваща лични данни.

Тази интернет страница се управлява в съответствие със Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба, включително, но и не само с новия Регламент (ЕС) 2016/679 ("GDPR")
Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на администратор на лични данни, както и за Вашите права. Funky kids се стреми да Ви предоставя достъпна, полезна и прозрачна информация на своята интернет страница.

Защитата на личните данни е от изключителна важност за нас. Funky kids не продава на други дружества или лица Вашите лични данни. Ако предоставяме Вашите данни на трети лица, то това е на наши подизпълнители във връзка с по-доброто обслужване на нашите клиенти по повод най-доброто преживяване по време на престоя Ви в нашата страница или във връзка с доставянето на Вашите поръчки онлайн.

Лични данни

Личните данни са всяка информация, свързана с идентифицирането на физическо лице като имейл адрес, имена, телефон, адрес и други.

Събиране и използване на лични данни

Funky kids събира, използва, съхранява и обработва Вашите лични данни, които са необходими за изпълнение на дейността ни, а именно изпълнение на услугите и доставката на поръчаните от Вас стоки. Предоставянето на тези данни е напълно доброволно и те ни служат за управление на вашия профил в нашата интернет страница и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани и за статистически цели, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на Funky kids.

Когато потребител отвори нашата интернет страница и различните менюта в нея, ние получаваме информация под формата на информационен протокол със следното съдържание:
уеб-страницата, която Ви е препратила към нашата страница, IP-адресът Ви, дата и продължителност на достъпа, информация за браузъра и информационната система, които използвате, както и гео локация.

Каква лична информация събираме?

  • За създаване на профил в онлайн магазина ние изискваме - две имена, имейл, телефон и адрес
  • За поръчка на стоки - две имена, имейл, телефон за контакт, адрес за доставка
  • За абонамент за бюлетин - Вашият имейл адрес

За какво използваме личната Ви информация?

Ние събираме Ваши лични данни във връзка с:

  • Дейности по управление на Онлайн магазина;
  • Данни за целите на изпълнение на направена поръчка в Онлайн магазина
  • Осчетоводяване и фактуриране на покупките,
  • Дейности по управление на Вашия профил в Онлайн магазина Funky kids
  • Данни, свързани с управление на профила Ви (идентификация), на основание Вашето дадено съгласие.

Личната информация, която събираме ни позволява да Ви държим в течение относно най-новите ни продукти и промоции. Тя ни помага и да подобрим услугите, съдържанието и рекламата ни с цел предоставянето на по-добри възможности за нашите клиенти.

Вашите данни се използват от Funky kids и във връзка с:

  • Установяване на рекламации, свързани с доставка на продукти от Funky kids,
  • Запитвания, отправени към нас, свързани с продукти, на основание съгласието Ви.

Употреба на бисквитки

За да направим посещенията Ви на страницата на funkykids.bg възможно най-функционални, ние използваме cookies или т.нар. бисквитки.

Бисквитките са малки текстови файлове, които се изтеглят на крайно устройство (например компютър или смартфон), когато потребителят достъпи уебсайт. Те позволяват на сайта да функционира правилно, да разпознава устройството на потребителя, да съхранява известна информация относно предпочитанията на потребителя или за минали действия - например, избор на език, размер на шрифта, и други, които се съхраняват за определен период от време, за да не се налага да въвеждате информация отново.

Типове бисквитки, които използваме

Интернет страницата funkykids.bg използва бисквитки, за да улесни навигацията Ви в сайта. Ние използваме следните бисквитки:

  • Бисквитки, необходими за функциониране на Вашето търсене, които Ви дават възможност да използвате основните функционалности като управление на "количката" и поддържат възможна идентификацията Ви през цялото търсене;
PHPSESSID Сесийни бисквити съхранявани на сървъра необходими за функционирането на сайта, служат за разграничаването на вписаните в системата посетители от невписаните.
jrv Съхраняват се в потребителския браузър. Служат за разпознаване на състоянието на посетителя в сайта (вписан или не), както и състоянието на кошницата.
  • Персонализиращи бисквитки, които Ви дават възможност да посещавате интернет страниците по персонализиран начин според предишните Ви посещения, покупки и др. Позволяват Ви да намерите офертите, които най-много Ви подхождат;
header_notice-fplt8s Съхраняват се в потребителския браузър. Служат за заверка съгласието на посетителя с общите условия за ползване на сайта и политиките на поверителност
currency Съхраняват се в потребителския браузър. Спомагат при избора на метод за разплащане
language Съхраняват се в потребителския браузър. Служат за разпознаване езика на браузъра
  • Рекламни бисквитки и бисквити на трети страни, които Ви позволяват да получавате оферти от Funky kids на интернет страници на външни партньори.
__stid Съхраняват се в потребителския браузър. Част са от функцията за споделяне на бутона ShareThis. Позволят анализ на трафика към ShareThis
__unam Съхраняват се в потребителския браузър. Част са от функцията за споделяне на бутона ShareThis, броят кликовете и споделянията
__zlcmid Съхраняват се в потребителския браузър. Използваме Zopim, за да предоставяме чат функция на нашия сайт. Zopim използва тази бисквитка за съхраняване на Zopim Live Chat ID. Моля, посетете Zopim Privacy Policy за подробности.
__cfduid Съхраняват се в потребителския браузър. Зададена от услугата на Zopim в сътрудничество с CloudFlare, целта е сигурност, идентифицира надеждния уеб трафик. Повече информация на https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170156-What-does-the-CloudFlare-cfduid-cookie-do
fr, act, c_user, datr, local, pl, pnl_data2, presence, sb, wd, x-src, xs Съхраняват се в потребителския браузър.  Предоставят информация за персонализиране на потребителите, на база тяхното поведение, използват се от Facebook с рекламни цели. Повече информация ще откриете на https://www.facebook.com/policies/cookies/
_ga, _gid, sid Съхраняват се в потребителския браузър. Използваме Google Analytics за отчитане и анализ на броя посещения в сайта, поведението на потребителите, данни за пазаруването и географски данни. Тази информация ни спомага за подготвяне на обновления свързани с оптимизиране работата на сайта, предотвратяване на проблеми свързани със сигурността, изготвяне на рекламни кампании и внедряването на нови продукти. Повече информация за събираната информация от Google Analytics може да откриете на адрес https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=bg, за да спрете проследяваето на Google Analytics, може да използвате специално създадения Add-on за целта: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

За да разглеждате нашия сайт, не се изиксва да се регистрирате или да предоставяте лична информация. При зареждане на страницата funkykids.bg и при преглед на нейното съдържание се използват бисквитки, които позволяват нейното правилно функциониране.

Всички съвременни браузъри предлагат възможността за промяна на настройките на бисквитките. Тези настройки се намират по принцип в „опции“ или в менюто „предпочитани“ на Вашия браузър. За да откриете тези настройки, може да използвате също така и линковете по-долу или да използвате опцията „помощ“ на браузъра си за повече детайли.

За настройка на бисквитките от трети лица можеш да използвате този уебсайт:

http://www.youronlinechoices.com/bg/

Съхранение на личната информация

Ние ще задържим личната Ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за поверителност, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период от време. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.

Вашите права във връзка с данните Ви

Ако сте предоставили Ваши лични данни на Funky kids, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

  • да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил в интернет страницата на Funky kids;
  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от Funky kids, може да заявите на следния линк https://funkykids.bg/index.php?route=information/gdpr_request;
  • право на преносимост на личните данни, може да свалите данните за вашия профил в CSV формат, за целта е нужно да се впишете във вашия профил и да използвате наличните инструменти от менюто "Моите GDPR Инструменти";
  • право да коригирате личните Ви данни, или да поискате това да бъде направено вместо вас, като се свържете се с нас тук;
  • право да откажете обработване на личните Ви данни, когато има законни основания за това. Може да заявите това ваше право от тук https://funkykids.bg/index.php?route=account/gdpr_restrict_processing (изисква вписване в сайта);
  • право да откажете получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации, като промените настройките си в профила от следния линк https://funkykids.bg/index.php?route=account/newsletter (изисква вписване в сайта);
  • право да бъдете забравени, всичките ви данни заедно с потребителския профил, ще бъдат заличени. Данните ви върху вече издадени фактури и поръчки ще бъдат съхранени спрямо нормативните уредби за данъчен контрол. Заявка да бъдете забравени може да подадете от тук https://funkykids.bg/index.php?route=information/gdpr_forget_me
  • право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на данните.

За да зададете въпроси във връзка с Вашите права или желаете да упражните някое от тях, моля, свържете се с нас тук .