Преди да се превърне в елегантна дама всяка жена е била малко момиченце, което се опитва да подражава на мама! С нейно съгласие или тайно, то кокетничи пред огледалото,  слага си червило, лакира нокти и обикаля с обувките ѝ. Естествено е да се появи желание да има чанта „като на мама”, в която ще държи всичките си малки съкровища. Повечето родители не възразяват срещу подобна покупка. Тя е не само красив, но и много практичен аксесоар, който освен всичко друго, учи детето на някакъв ред и отговорност за личните вещи.  

Мама с разбиране ще даде пари за чанта на своето малко момиче. А ще настъпи и моментът, в който става ясно: аксесоарът трябва да бъде съобразен с тоалетите, мястото, където ще се използва, дори събитието. Да, дори и на 5 години, една истинска дама ще ти каже, че това, което е подходящо за разходка в парка не е за детската градина, още по-малко – за детско парти!

Хубавото е, че пазарът прелива от всевъзможни модели– семпли, спортни, с анимационни герои, във форма на домашни любими, с бляскави пайети и дори – стилно елегантни!

Видове чанти, според възрастта на детето

Чантите, освен елегантно допълнение, са преди всичко много практичен завършек на всеки тоалет. Дори когато я купуваш за госпожица в детската градина, трябва да имаш предвид характеристиките ѝ и да избереш точно тази, която подхожда на конкретното дете:

Най-малките дами се нуждаят от съвсем прости решения – те трябва да се закопчават максимално лесно и стига да побират няколко добре опаковани сладкиша, огледалце, гребенче, мини кукла и  всякакви ценни за детето дреболии;

От предучилищна до четвърти клас – Децата на тази възраст са вече достатъчно осъзнати и имат по-сериозна нужда от място, където да държат собствеността си: мобилен телефон, портфейл, влажни кърпички, химикал, щипки и други декорации за коса; Чантата за тях трябва да е по-удобна, да съдържа раздели и „секретни” отделения.

Тийнейджърските чанти са само на стъпка от тези на майките им. Момичетата на тази възраст изискват  много по-просторни, удобни и открояващите се аксесоари. Вече са съвсем наясно със стила си и търсят начин да се изразят с всичко – дори с нещо толкова обикновено като чантата.

Тийнейджърките и да са заети, нямат ангажиментите на майките или учителките си. Чантите им не са за тежки товари, но изискват широка, удобна дръжка, джобове и отделения за всичко, което им е необходимо да носят със себе си.

Чантите за момичета могат да са от различни материали. Съобразяват се с предназначението им и сезона, в който ще се носят. Ще откриете кожени, плетени, велурени,от деним, от зебло, тексил или и изкуствени материали.

Модерните детски чанти за момичета

Сред богатството от предложения на пазара най-предпочитаните модели за малки дами са:

Чанта с формата на седло

Чантите с форма на седло са отново на мода! Те са малки, без ъгли и дълга презрамка. Може да ги намерите, изработени от всякакъв материал и по тази причина се комбинират добре с всичко – и с ежедневни дрехи, и с по-елегантни.  Малките им размери ги прави по-подходящи за излизане на разходка, но изглеждат по-добре в ръцете на тийнейджърки.

Елегантна раница или чанта за гърба

Спортно елегантните момичета вече няма нужда да се притесняват. На пазара има страхотни модели, които изглеждат добре, дори ако си в анцуг или маратонки. Популярната италианска марка за детски облекла Sarabanda, например, предлага на българските си клиенти модели във форма на сърце. Детето може да избира между бяла и червена, красива и много удобна чанта, в която може подреди всичко важно. Моделът може да се носи при всеки повод - в ръка, на гръб, да се закачи, ако е необходимо.

Портмоне

Портмоне със сладък момичешки дизайн на тънка презрамка е нещо като бижу за малкото момиченце. В него не можеш да сложиш много неща, но пък е много удобно, без сложно закопчаване. Ценното в него е, че може да го откриете във всевъзможни сладки декорации – миньони, еднорози, бухалчета и какво ли още не. Всяко момиченце до десетгодишна възраст ще полудее по тях. Ако не друго – могат да носят джобните и телефона си в него! 

 За тийнейджърките е по-подходящ клъч модел с дръжка, която може да се скрие. Когато дойде сезона на дискотеките или партитата, всяка 15-годишна фурия ще се чувства като готова за дефиле на червената пътека.  

„Хендмейд” чанта

Ръчната изработка винаги ще се цени, особено в аксесоарите, които носи едно малко момиче. Обикновено някоя много идейна и сръчна майка, баба, леля са способни на чудеса за любимото си дете и правят всичко, за да има нещо, с което друг не може да се похвали. Същото е с чантата за малко момиче – от  плат, кожа, деним, богато апликирана и сложно украсена с елементи. Важното е малката принцеса да получи специален подарък, направен от ръце с голямо сърце и която никой друг на детската площадка няма да има!

Кръгла чанта

В света на голямата мода кръглите чанти са символ на истинския шик. Дизайнерите на детски чанти са помислили за своите специални клиенти. Брандът Sarabanda, например, предлага златист модел, идеален за всеки сезон и който може да накара дори мама да поиска такъв за себе си!Диското отново е на мода

Последните години диското отново се завърна! Модата отчете този феномен като пусна на пазара дори момчешки дрехи с пайети. Чантите с подобна блестяща декорация са само за момичета и са много търсени!

Чанта във формата на…

Също като портмонетата, и  чантите за момичета могат да са в дизайн на нещо  любимо. Калинки, плодове, Мини Маус, риби, динозаври и какво ли още не – тези модели са ужасно симпатични и се харесват от всички!

Особено популярни са моделите във форма на зайчета, мечета , катерички. Като се напълнят, те се превръщат не само в чанта, но и в любима играчка за детето!

Каква чанта  за момиче да избера?

Както във всяка покупка, свързана с малките, и чантите за момичета предполага да се комбинират вашия здрав разум и вкусът на детето. Ти отлично знаеш за какво точно ще послужи този аксесоар, как и дали може да се поддържа лесно, с какви дрехи ще го комбинираш, за какъв период от време ти трябва… Важно е обаче да се съобразите и с вкуса на детето! То се изразява във всеки избор, който  направи.

Деликатният начин е да го научиш от малко да комбинира чантата си с обувки, дрехи, поводи. Заедно с твоята принцеса може да разгледаш предлагането в нашия онлайн магазин Funkykids.bg, за да направите подходящо съчетание на аксесоари и тоалети.