Ако очаквате бебе или ваш близък има новородено, със сигурност ви предстои пазаруване. Малкият човек има нужда от собствено кошче, количка, козметични продукти, безкраен брой еднократни пелени…и, разбира се, гардероб!

Изборът на бебешки дрешки е един от най-важните моменти в подготовката за отглеждането на новородено. От него зависи не само външният вид на детето, но и неговото разположение и дори – здравето му.

Какво трябва да се търси, за да  се направи качествен избор на бебешки дрешки?

Бъдещите майки и близките им не пестят време, пари и усилия, когато попълват гардероба на бебето. Те влагат целия си ентусиазъм и любов, когато избират сред всички модни дрехи за новородени.  Преди и да пристъпят към Голямото пазаруване обаче, трябва да обърнат внимание на някои деликатни моменти в избора на бебешки дрешки:

1. Педиатрите и опитните родители препоръчват облеклата за новородени да са изработени от 100% памук.

Живеем във времена, в които алергиите са навсякъде. Трябва да се има предвид, че синтетичните тъкани, които са в контакт с нежната кожа на бебето, могат да причинят дразнене и зачервяване на кожата. Докато навършат две години, децата са особено податливи към алергени. Този тип непоносимост не се лекува и само най-големите късметлии я надрастват. Неразумното пазаруване на дрехи в началото може да създаде сериозни грижи в годините и на детето, и на родителите му.

2. Да не се купуват бебешки дрехи с остри ръбове или стегнати еластични ленти по краищата!

Възрастният човек познава усещането да се носят дрехи, които се врязват в плътта. Ако се случи, той може да ги смени или да направи така, че да не усеща повече ръбовете и ластиците им. Бебето обаче не може. Единственият начин, по който ще сигнализира за дискомфорта е с „необясним” плач.  То няма да спи спокойно, ще напрегне близките си и това ще създаде атмосфера, която никак не е приятна за отглеждане на малко дете!

3. Тик-так и ципове

Енергичните бебета са радост за очите и истинско изпитание за майките, когато ги обличат. Малките копченца са не само трудни за хващане, но и могат да се окажат опасни! Бебето опознава света с докосване, мачкане дърпане и…слагане на непознати предмети в устата си.

За да се спестят подобни рискове, най-добре е бодитата, ризките и всички останали дрешки да бъдат с копчета  „тик-так” или скрити ципове. С тяхна помощ бързо и лесно ще се преоблича бебето, когато преминава през приключенията, наречени „захранване” и „смяна на памперси”

4. Удобство

Решението да облечеш новороденото в красиви дрешки със сладки картинки е прекрасно, но не е всичко! Тези неща са важни, но трябва да вървят с удобството. Облеклото трябва да осигурява свобода на движението. Детето не трябва да расте с усещане, че е стегнато, затворено, но не бива и да носи дрехи, които са му твърде големи, само защото не било практично да се купуват мънички бебешки дрешки.  

Ако не искате да правите компромиси с качество, цветове и разнообразие, може да изберете сред разнообразието модели детски и бебешки дрехи на Minoti . Известната английска марка предлага практични комплекти за новородено, с които лесно и просто ще създадете ефектен и безопасен гардероб на детето си.

Задължителни дрехи в гардероба на бебето

Някога долните ризки за новородени отстъпиха пред удобството на бебешките бодита. Моделите за новородени и по-големи деца се харесват, защото лесно и удобно се закопчават между краката. Благодарение на това никой никога няма да се безпокои, че дрешката ще се измъкне от панталонките и гръбчето на новороденото ще остане открито и уязвимо.

Краченцата могат да се обуят в класически ританки, но това е избор за у дома. Когато бебето излиза на разходка или отива на гости, по-добре е мама да избере практично панталонче или поличка.

Целият ансамбъл се завършва с чорапки и с по-топлите пантоф. Да, мнозина казват, че децата растат бързо и маратонки/ботушки за новородени не са практична покупката , но те са прекрасен подарък, с който всеки ще поиска да ви зарадва.

Бебешките обувки ще допълнят стилната и модерна визия на вашето момче или момиче, а след време ще останат скъп спомен от първата годинка на живота му.

Цветове

Модната индустрия направи голяма услуга на родителите като премахна догмата над цветовете. Отдавна никой не се съобразява с клишето, че момченцата трябва да носят дрехи в синьо, а момиченцата – в розово.

Вече се избягват монохромните решения и се залага на много по-атрактивни комбинации и ярки акценти. Ако искате да изградите унисекс гардероб за вашето новородено, бъдете сигурни, че вашата дъщеря ще изглежда страхотно в синьо, а синът ви ще грее в топло жълто и оранжево!  Не забравяйте колко практичните са дрешките в тъмни цветове. Ако се притеснявате, че създават строга визия на вашето бебе, разнообразете ги с ярки, контрастни акценти!

Марково облекло

Винаги може да разчитате на световноизвестните дизайнери, които наред с моделите за възрастни, създават и реплики за деца. Още по-добре е да заложите на специализирани марки детски и бебешки облекла, които може да откриете в нашия онлайн магазин. Те са създадени от хора, които знаят не само как изглеждат стилни и модерни дрехи, но и ги изработват така, че да отговарят на нуждите на новородени и по-големи деца.

Бебешки дрешки за професионални фотосесии

Първата година от живота на бебето е  истинско приключение и за мъничето, и за семейството му. Новородените бебета растат и се променят толкова бързо, че сами няма да разберете как вашето пакетче радост се превръща в енергично, шумно и много палаво дете.  Новородените растат и се променят непрекъснато и колкото и да си мислите, че няма да забравите всички вълнения около това, времето минава и  от  преживяванията остават ярки и красиви само на снимка.

Ако искате да съхраните за себе си и детето си вълшебството на тези моменти, непременно си подарете професионална фотосесия. Не е суета професионалист да се погрижи за светлината, фокуса, идеята на кадрите. За мама остава само радостта от преживяването и подготовката на дрешките, с които нейното съкровище изглежда като най-прекрасното дете на света!